Eerder deze week, toen de hele VS besloot een arctische toendra te worden, waren we thuis aan het rondhangen omdat het -3 graden was en het onmogelijk was dat ik naar de winkel ging OF iemand vroeg om eten voor ons te bezorgen. Er hoefde niemand buiten te zijn. Dus besloot ik een soep te maken met alles wat ik bij de hand had. Ik had wat groenten, ik had wat kikkererwtenpasta, bouillon, bonen en kruiden. En boem, er is een heerlijke soep gemaakt! Soep is de lekkerste en wordt alleen maar lekkerder als er restjes overblijven, en gelukkig levert deze soep VEEL op. Ik heb zojuist een tweede batch gemaakt die mijn SIL kan eten terwijl we de stad uit zijn en zij het huis uit is om voor de pup te zorgen. Het is het minste wat ik kan doen als ik haar in een temperatuur van 30 graden laat, terwijl wij naar 90 graden gaan. Helemaal gelijk, toch?
Wij vertrekken vandaag naar Costa Rica! Vorig jaar hadden we een reis naar Spanje geboekt, maar die ging uiteraard niet door, dus we hadden tegoeden bij de gebruikte reisorganisatie. DUS besloten we iets dichtbij te boeken en gingen met Costa Rica. Ik ben nu twee keer in Costa Rica geweest en heb van elke seconde genoten. Deze keer gaan we met twee van onze vrienden naar een heel nieuw gebied, Tamarindo. We hebben niets geboekt, maar zijn van plan de meeste dagen op het strand door te brengen, te surfen en bodyboarden, VEEL rijst en bonen te eten, en we zullen waarschijnlijk alle andere excursies doen, zoals ziplinen, ATV, en hopelijk binnen een catamaran. Zo gepompt om naar warm weer te gaan!
En even ter informatie: als je dit recept helemaal paleo wilt maken, gebruik dan gewoon een paleopasta en je kunt de bonen uit het recept verwijderen. Bada boon, bada boem! En als je je afvraagt waarom ik zoveel bonenrecepten maak, bekijk dan dit bericht over het bonenprotocol! Bonen hebben mijn leven drastisch ten goede veranderd en ik hoop dat ze hetzelfde voor jou kunnen doen! Hoe dan ook, ik zit momenteel op een vlucht naar Houston en dan gaan we naar Liberia! We zijn al sinds 02.00 uur wakker, dus als er spelfouten in dit bericht staan, komt dat omdat ik helemaal uitzinnig ben. Ik weet niet zeker of ik dat excuus heb voor elke andere blogpost die ik in het verleden heb gedeeld. We staan op het punt om in Houston te landen, dus beleef de beste dag en maak deze soep zo snel mogelijk! Ik kan niet wachten om te horen wat je ervan vindt!
Afdrukken
Taco-pastasoep
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 35 minuten
- Totale tijd: 45 minuten
- Opbrengst: 6-8 porties 1X
Instructies
- Zet een pan op middelhoog vuur. Voeg olijfolie toe samen met de uien en paprika. Kook gedurende 5 minuten, tot de uien licht doorschijnend worden. Voeg het gehakt toe samen met het zout, knoflookpoeder, chilipoeder, komijn en gedroogde oregano. Verdeel het in kleine hapjes en kook tot het gehakt bruin is en niet meer roze. Gebruik een lepel om het uit de pot te halen en zet het opzij in een kom.
- Voeg runderbouillon, tomaten, tomatenpuree en rode pepervlokken toe. Klop tot gecombineerd. Dek de pot af en breng aan de kook. Zodra de bouillon kookt, voeg je de pasta toe en kook je deze 6-8 minuten, tot de pasta al dente is.
- Zodra de pasta kookt, doe je het rundvleesmengsel samen met de zwarte bonen terug in de pan en kook je nog eens 5 minuten.
- Maak pastasoep af met wat je lekker vindt – zure room, limoenen, koriander, kaas, jalapeños – alles wat je het lekkerst vindt!!
____________
Dit vind je misschien ook leuk:
Taco-pastasalade
Taco Chili
Instant Tacosoep
Taco-pizza
Taco Lasagne Ovenschotel
____________
Klik hier Om al mijn PaleOMG-recepten in jouw account te krijgen Maaltijdplanner met echte plannen!
Dit bericht bevat enkele affiliatielinks en ik krijg mogelijk een vergoeding, maar alle meningen zijn die van mij. Deze compensatie helpt bij de kosten om deze blog draaiende te houden! Bedankt voor al je hulp!