Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.
Pizza met kruidengeroosterde kerstomaatjes. Huisgemaakt pizzadeeg belegd met geroosterde gekarameliseerde uien, gebarsten zomertomaatjes, zoete gesmolten Goudse kaas, kruiden, romige burrata en gegarneerd met verse basilicum. Als je van kaasachtige pizza houdt, staat dit op het punt een nieuw hoofdgerecht voor doordeweekse avonden te worden. Serveer deze pizza direct uit de oven voor een echt eenvoudig zomerdiner waar iedereen dol op zal zijn.
Zomerpizzadag – onze eerste van het seizoen! Ik denk dat deze tijd van het jaar mijn favoriet is voor het maken van pizza’s. Pizza’s zijn zo snel en gemakkelijk en ik hou van de mogelijkheid om verse zomerproducten en kruiden te gebruiken. De topping-ideeën die ik in mijn hoofd heb, zijn eindeloos.
Bovendien gaat er niets boven een pizza met geroosterde tomaten en verse burratakaas. Ik weet dat het een beproefde klassieker is, maar we vinden het heerlijk om hem de hele zomer lang steeds opnieuw te maken. Het is gewoon zo heerlijk!
Het toevoegen van gekarameliseerde uien en verse kruiden draagt alleen maar bij aan de verrukkingen. Ze zorgen ervoor dat de pizza net iets specialer aanvoelt.
Ik maak deze pizza al jaren zomer na zomer. De ingrediënten zijn hetzelfde gebleven, hoewel mijn kruiden variëren, maar het proces is gestroomlijnd. Ik denk dat ik het een beetje heb geperfectioneerd!
Ik ben zo blij dat jullie deze allemaal gaan maken!
Nu enkele details
Stap 1: het deeg
Ik gebruik het deegrecept van de HBH elke dag kookboek. Het is mijn go-to en het pizzadeeg dat ik bijna elke week gebruik als we pizza-avond hebben.
Meng eenvoudig warm water met gist en voeg vervolgens bloem, broodmeel en zout toe. Ik kneed het deeg ongeveer 5 minuten met een keukenmixer en laat het dan ongeveer een uur rijzen. En dan is het klaar om te gaan, niets bijzonders!
Stap 2: de uien en de tomaten
Voordat ik de uien en tomaten aan het pizzadeeg doe, karamelliseer ik ze graag in de oven. Dit intensiveert de smaak echt en maakt ze nog lekkerder.
Gooi de uien met kerstomaatjes en grote, grote handenvol verse kruiden. Ik gebruik tijm en oregano met een lekker snufje chilivlokken. Dan voeg ik ook graag wat honing toe. De honing helpt de uien te karamelliseren en voegt een beetje zoetigheid toe aan de geroosterde kerstomaatjes – absoluut heerlijk.
Stap 3: monteren
Nu we de uien en tomaten hebben voorgeroosterd, kunnen we de pizza in elkaar zetten.
Duw het deeg voorzichtig in een mooie grote cirkel. Voeg vervolgens de uien en ongeveer de helft van de tomaten toe, en vervolgens de kaas. Ik gebruik de laatste tijd een romige gouda en het is gewoon heerlijk.
Maak de pizza af met de overige tomaten.
Stap 4: bakken
Bak de pizza op superhoge temperatuur, bij voorkeur op een pizzasteen als je die hebt. Het koken duurt ongeveer 10 minuten.
Als de pizza eruit komt, moet de kaas rond de tomaten borrelen.
Stap 5: de burrata
Voeg de burrata toe aan de hete pizza. Laat de kaas een paar minuten staan, zodat hij echt in de warme pizza smelt. Voeg nu verse basilicum en wat olie toe. Ik vind het ook leuk om nog een paar chilivlokken te maken. Snijd het dan gewoon in stukken!
Deze pizza is perfect op een warme avond met je favoriete drankje in de hand, het liefst gedeeld met je favoriete mensen. Want iedereen houdt van een lekker stuk kaaspizza met vrienden!
Deze is bedoeld om warm gegeten te worden, dus geniet van elke laatste hap!
Familie en vrienden zullen dol zijn op deze pizza met zijn knapperige kaaskorst, tomaten, pepperonis en kruiden. De kaas in het midden is ook super smeltend! Oh, en sla het niet over om er een beetje honing bovenop te doen (het is de favoriet van mij en Asher). Het maakt elke hap echt, echt Goed!
Op zoek naar andere pizza’s? Hier zijn een paar van mijn go-to’s.
Bladpan Hawaiiaanse Pepperoni Pizza
Trek de geroosterde knoflookpizza-dipschuifregelaars uit elkaar
Zelfgemaakte kaasachtige pizzabroodjes
Plaatpan Buffalo Chicken Pizza
Tuin Groenen Godin Pizza
Perzik Burrata Pizza met Honingbalsamico
Tenslotte, als je deze Roasted Cherry Tomato Pizza maakt, laat dan zeker een reactie achter en/of geef dit recept een cijfer! Bovenal hoor ik graag van jullie en doe altijd mijn best om op elke opmerking te reageren. En als je dit recept maakt, vergeet me dan natuurlijk niet te taggen op Instagram! Het bekijken van de foto’s van recepten die jullie allemaal hebben gemaakt is mijn favoriet!
Geroosterde Cherrytomaatpizza
Porties: 6
Caloriën per portie: 255 kcal
Voedingsinformatie is slechts een schatting. De nauwkeurigheid van de voedingsinformatie voor elk recept op deze site kan niet worden gegarandeerd.
-
1. Verwarm de oven voor op 450 ° F.2. Meng de uien, sjalotjes, knoflook, tomaten en kruiden in een ovenschaal. Giet de olijfolie, honing erover en breng op smaak met zout, peper en chilivlokken. Bak 20 minuten, tot de tomaten barsten.3. Druk het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot een cirkel van 25-30 cm. Breng het deeg over naar een bakplaat.4. Verdeel de uien, sjalotten en de helft van de tomaten over het deeg. Strooi de Goudse kaas over de uien en schik de overige tomaten erop. Bewaar de olie in de pan voor het serveren.5. Bak gedurende 10-15 minuten of tot de korst goudbruin is en de kaas borrelt. Haal uit de oven. Rooster de burrata over de pizza en laat deze in de pizza smelten. Voeg verse basilicum en de bewaarde olie toe. Snijd en geniet!