Close Menu
Overkalfsvlees.nl

    Abonneer u op Updates

    Wat is heet

    Hoe lang kun je gevulde eieren bewaren richtlijnen voor versheid

    February 21, 2025

    Wokpannen zonder PFAS: veilig koken zonder zorgen

    October 29, 2024

    Waarom en hoe je eieren op PFAS moet testen

    October 24, 2024
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Sunday, May 11
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube
    Overkalfsvlees.nlOverkalfsvlees.nl
    • Home
    • Brood
    • Pizza
    • Soep
    • Vlees
    • Zeevruchten
    Overkalfsvlees.nl
    Home»Pizza»Pizza met kruidengeroosterde kerstomaatjes
    Pizza

    Pizza met kruidengeroosterde kerstomaatjes

    By January 8, 2024Updated:January 8, 2024No Comments5 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.

    Pizza met kruidengeroosterde kerstomaatjes. Huisgemaakt pizzadeeg belegd met geroosterde gekarameliseerde uien, gebarsten zomertomaatjes, zoete gesmolten Goudse kaas, kruiden, romige burrata en gegarneerd met verse basilicum. Als je van kaasachtige pizza houdt, staat dit op het punt een nieuw hoofdgerecht voor doordeweekse avonden te worden. Serveer deze pizza direct uit de oven voor een echt eenvoudig zomerdiner waar iedereen dol op zal zijn.

    Zomerpizzadag – onze eerste van het seizoen! Ik denk dat deze tijd van het jaar mijn favoriet is voor het maken van pizza’s. Pizza’s zijn zo snel en gemakkelijk en ik hou van de mogelijkheid om verse zomerproducten en kruiden te gebruiken. De topping-ideeën die ik in mijn hoofd heb, zijn eindeloos.

    Bovendien gaat er niets boven een pizza met geroosterde tomaten en verse burratakaas. Ik weet dat het een beproefde klassieker is, maar we vinden het heerlijk om hem de hele zomer lang steeds opnieuw te maken. Het is gewoon zo heerlijk!

    Het toevoegen van gekarameliseerde uien en verse kruiden draagt ​​alleen maar bij aan de verrukkingen. Ze zorgen ervoor dat de pizza net iets specialer aanvoelt.

    Ik maak deze pizza al jaren zomer na zomer. De ingrediënten zijn hetzelfde gebleven, hoewel mijn kruiden variëren, maar het proces is gestroomlijnd. Ik denk dat ik het een beetje heb geperfectioneerd!

    Ik ben zo blij dat jullie deze allemaal gaan maken!

    Pizza Met Kruiden Geroosterde Kersentomaat |  halfbakedharvest.com

    Nu enkele details

    Stap 1: het deeg

    Ik gebruik het deegrecept van de HBH elke dag kookboek. Het is mijn go-to en het pizzadeeg dat ik bijna elke week gebruik als we pizza-avond hebben.

    Meng eenvoudig warm water met gist en voeg vervolgens bloem, broodmeel en zout toe. Ik kneed het deeg ongeveer 5 minuten met een keukenmixer en laat het dan ongeveer een uur rijzen. En dan is het klaar om te gaan, niets bijzonders!

    Stap 2: de uien en de tomaten

    Voordat ik de uien en tomaten aan het pizzadeeg doe, karamelliseer ik ze graag in de oven. Dit intensiveert de smaak echt en maakt ze nog lekkerder.

    Gooi de uien met kerstomaatjes en grote, grote handenvol verse kruiden. Ik gebruik tijm en oregano met een lekker snufje chilivlokken. Dan voeg ik ook graag wat honing toe. De honing helpt de uien te karamelliseren en voegt een beetje zoetigheid toe aan de geroosterde kerstomaatjes – absoluut heerlijk.

    Pizza Met Kruiden Geroosterde Kersentomaat |  halfbakedharvest.com

    Stap 3: monteren

    Nu we de uien en tomaten hebben voorgeroosterd, kunnen we de pizza in elkaar zetten.

    Duw het deeg voorzichtig in een mooie grote cirkel. Voeg vervolgens de uien en ongeveer de helft van de tomaten toe, en vervolgens de kaas. Ik gebruik de laatste tijd een romige gouda en het is gewoon heerlijk.

    Maak de pizza af met de overige tomaten.

    Stap 4: bakken

    Bak de pizza op superhoge temperatuur, bij voorkeur op een pizzasteen als je die hebt. Het koken duurt ongeveer 10 minuten.

    Als de pizza eruit komt, moet de kaas rond de tomaten borrelen.

    Pizza Met Kruiden Geroosterde Kersentomaat |  halfbakedharvest.com

    Stap 5: de burrata

    Voeg de burrata toe aan de hete pizza. Laat de kaas een paar minuten staan, zodat hij echt in de warme pizza smelt. Voeg nu verse basilicum en wat olie toe. Ik vind het ook leuk om nog een paar chilivlokken te maken. Snijd het dan gewoon in stukken!

    Deze pizza is perfect op een warme avond met je favoriete drankje in de hand, het liefst gedeeld met je favoriete mensen. Want iedereen houdt van een lekker stuk kaaspizza met vrienden!

    Deze is bedoeld om warm gegeten te worden, dus geniet van elke laatste hap!

    Familie en vrienden zullen dol zijn op deze pizza met zijn knapperige kaaskorst, tomaten, pepperonis en kruiden. De kaas in het midden is ook super smeltend! Oh, en sla het niet over om er een beetje honing bovenop te doen (het is de favoriet van mij en Asher). Het maakt elke hap echt, echt Goed!

    Pizza Met Kruiden Geroosterde Kersentomaat |  halfbakedharvest.comPizza Met Kruiden Geroosterde Kersentomaat |  halfbakedharvest.com

    Op zoek naar andere pizza’s? Hier zijn een paar van mijn go-to’s.

    Bladpan Hawaiiaanse Pepperoni Pizza

    Trek de geroosterde knoflookpizza-dipschuifregelaars uit elkaar

    Zelfgemaakte kaasachtige pizzabroodjes

    Plaatpan Buffalo Chicken Pizza

    Tuin Groenen Godin Pizza

    Perzik Burrata Pizza met Honingbalsamico

    Tenslotte, als je deze Roasted Cherry Tomato Pizza maakt, laat dan zeker een reactie achter en/of geef dit recept een cijfer! Bovenal hoor ik graag van jullie en doe altijd mijn best om op elke opmerking te reageren. En als je dit recept maakt, vergeet me dan natuurlijk niet te taggen op Instagram! Het bekijken van de foto’s van recepten die jullie allemaal hebben gemaakt is mijn favoriet!

    Geroosterde Cherrytomaatpizza

    Voorbereidingstijd 15 minuten minuten

    Kooktijd 35 minuten minuten

    Totale tijd 50 minuten minuten

    Porties: 6

    Caloriën per portie: 255 kcal

    Voedingsinformatie is slechts een schatting. De nauwkeurigheid van de voedingsinformatie voor elk recept op deze site kan niet worden gegarandeerd.

    • 1. Verwarm de oven voor op 450 ° F.2. Meng de uien, sjalotjes, knoflook, tomaten en kruiden in een ovenschaal. Giet de olijfolie, honing erover en breng op smaak met zout, peper en chilivlokken. Bak 20 minuten, tot de tomaten barsten.3. Druk het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot een cirkel van 25-30 cm. Breng het deeg over naar een bakplaat.4. Verdeel de uien, sjalotten en de helft van de tomaten over het deeg. Strooi de Goudse kaas over de uien en schik de overige tomaten erop. Bewaar de olie in de pan voor het serveren.5. Bak gedurende 10-15 minuten of tot de korst goudbruin is en de kaas borrelt. Haal uit de oven. Rooster de burrata over de pizza en laat deze in de pizza smelten. Voeg verse basilicum en de bewaarde olie toe. Snijd en geniet!
    Pizza Met Kruiden Geroosterde Kersentomaat |  halfbakedharvest.comPizza Met Kruiden Geroosterde Kersentomaat |  halfbakedharvest.com
    Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn WhatsApp Reddit Tumblr Email

    Related Posts

    Veelzijdige gerechten met orzo om te ontdekken

    October 14, 2024

    Macaroni ovenschotel met kip: ultiem comfort food

    October 14, 2024

    Hartige taart met broccoli: gezond en vol smaak

    October 14, 2024

    Leave A Reply Cancel Reply

    Blijf in contact
    • Facebook
    • Twitter
    • Pinterest
    • Instagram
    • YouTube
    • Vimeo
    Onze keuzes

    Hoe lang kun je gevulde eieren bewaren richtlijnen voor versheid

    February 21, 2025

    Wokpannen zonder PFAS: veilig koken zonder zorgen

    October 29, 2024

    Waarom en hoe je eieren op PFAS moet testen

    October 24, 2024

    De beste koekenpannen zonder PFAS: duurzame opties

    October 24, 2024
    Over ons
    Over ons

    Bij Overkalfsvlees.nl vieren we de kunst van de gastronomie. Ontdek onze food- en vleesblog, waar passie en smaak samenkomen. Ga met ons mee op een smaakvolle reis en ontdek de beste culinaire ervaringen en deskundige inzichten. Breng uw levensgenieter-avontuur naar een hoger niveau met Overkalfsvlees.nl.

    recente berichten
    • Hoe lang kun je gevulde eieren bewaren richtlijnen voor versheid
    • Wokpannen zonder PFAS: veilig koken zonder zorgen
    • Waarom en hoe je eieren op PFAS moet testen
    • De beste koekenpannen zonder PFAS: duurzame opties
    • Romige butter chicken met kokosmelk: een smakelijke variant

    Linkjes

    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    2024 © Overkalfsvlees.nl Alle rechten voorbehouden

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.