Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.
Deze eenvoudige zelfgemaakte knoflookboter-pizza-loempia’s zijn ieders favoriet. Vierkante loempiavelletjes gevuld met kaas, marinarasaus en gedroogde kruiden voordat ze een laagje Parmezaanse kaas krijgen en naar de oven gaan. Elke draagbare pizzarol wordt knapperig gebakken met pepperoni erop. Ze komen eruit oh zo kaasachtig en heerlijk! Serveer deze broodjes met knoflookboter en verwarmde marinarasaus voor het lekkerste, gemakkelijke voorgerecht. Perfect voor een speldag en ook tijdens de feestdagen. Er lijken nooit genoeg te zijn van deze leuke pizzabroodjes, dus zorg ervoor dat je een dubbele portie maakt.
Ik hou zo veel van deze tijd van het jaar. Hier in New York is het nog niet alleen maar herfst, maar ik denk wel dat je het in de lucht kunt voelen. Een paar bladeren zijn veranderd in lichte tinten goud en geel. Eerlijk gezegd is het gewoon spannend, ik hou zo veel van het herfstseizoen.
Nu het NFL-seizoen officieel is begonnen, is het terug naar maandagavond-, donderdagavond- en zondagavondvoetbal. Dit betekent dat het aperitiefseizoen in volle gang is. We zijn op zoek naar geweldige recepten voor op de spelletjesavond, die ook tijdens de feestdagen kunnen worden verdubbeld. Want voor we het weten zijn de feestdagen er!
Een van onze favoriete gerechten voor spelavonden is natuurlijk een lekker stuk pizza. Als kind haalden we af en toe een paar pizza’s, meestal een kaas en nog een buffelkip.
Zo lekker en zo’n traktatie als jong kind.
Dit seizoen dacht ik dat, in plaats van nog een pizza te maken, een paar kaasachtige pizzabroodjes vooral leuk en lekker zouden zijn. En jullie allemaal, deze zijn echt zo goed geworden. Ze zijn extra kaasachtig, wat voor mij het beste soort pizzabroodje is.
De details
Stap 1: meng de kazen en kruiden
Neem eerst de geraspte Parmezaanse kaas en meng deze met gedroogde basilicum, oregano en peterselie. Voeg vervolgens een teentje knoflook en een flinke handvol mozzarellakaas toe.
Je kunt werkelijk elke smeltkaas gebruiken waar je van houdt. Fontina en Gouda zouden geweldig zijn!
Stap 2: laag, plooi en rol
Als je nu met een vierkante loempiaverpakking werkt, wil je je favoriete Marinara-saus in laagjes leggen met een plakje provolonekaas, vervolgens het mozzarella-kaasmengsel uit stap 1 en eindigen met een plakje pepperoni.
Plooien en rollen. Het rolproces is eenvoudig: oprollen, de zijkanten naar binnen vouwen en het rollen voltooien. Je eerste twee zijn misschien een beetje rommelig, maar na een paar keer zul je het proces onder de knie krijgen. En maak je geen zorgen: deze hoeven niet perfect te zijn. De kaas zal hoe dan ook een beetje smelten.
Stap 3: gooi ze in boter en parmezaanse kaas en bak ze
Smelt nu een deel van de boter en strooi het overgebleven stukje Parmezaanse kaas erover.
Bak deze in een superhete oven. Leg ongeveer halverwege het koken een plakje pepperoni erop en bak verder tot ze knapperig en kaasachtig zijn, ze gaan zo heerlijk ruiken.
Wanneer je de broodjes uit de oven haalt, borrelt de kaas weg. De opwinding om elke rol uit elkaar te halen en ervan te genieten is onmiddellijk. En dat is precies wat je moet doen! Serveer de broodjes meteen terwijl de kaas nog warm en kleverig is.
Deze broodjes lijken op pizza, maar dan in een leuke nieuwe vorm, en met heerlijke kruidenboter bij elke hap. De knoflookboter maakt deze broodjes echt beter dan de rest!
Ik ben blij dat ik deze bij de hand heb voor wedstrijden op zondagavond, maar ook voor de komende feestdagen! Ideaal voor Friendsgiving, Thanksgiving en alle feestdagen die in december komen! Ze zijn zelfs feestelijk en mooi.
Op zoek naar andere buffelrecepten? Hier zijn een paar ideeën:
Krokante Buffalo Ranch-kipsalade met Goddess-dressing
Kaasachtig Frans Buffelkipbrood
Gebakken Buffalo Geitenkaasballetjes
Gebakken Buffalo Chicken-loempia’s met koriander-limoenboerderij
Tot slot: als je deze Knoflookboter Pizza-loempia’s maakt, laat dan zeker een reactie achter en/of geef dit recept een cijfer! Bovenal hoor ik graag van jullie en doe altijd mijn best om op elke opmerking te reageren. En als je dit recept maakt, vergeet me dan natuurlijk niet te taggen op Instagram! Het bekijken van de foto’s van recepten die jullie allemaal hebben gemaakt is mijn favoriet!
Knoflookboter Pizza-loempia’s
Porties: 12 broodjes
Caloriën per portie: 265 kcal
Voedingsinformatie is slechts een schatting. De nauwkeurigheid van de voedingsinformatie voor elk recept op deze site kan niet worden gegarandeerd.
-
1. Verwarm de oven voor op 425 ° F. Vet 2 bakplaten licht in.2. Meng in een kom 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas, de gedroogde basilicum, oregano, peterselie, chilivlokken en 1 teentje knoflook. Meng de mozzarella erdoor.3. Om het geheel in elkaar te zetten, bestrijkt u de randen van de verpakking met water en legt u er 1 eetlepel marinarasaus, 1 plakje provolone en ongeveer 1 eetlepel van het mozzarellamengsel op. Voeg 1 stuk pepperoni toe. Vul deze niet te vol met ingrediënten. Oprollen en op de bakplaat leggen. 4. Smelt 5 eetlepels boter en bestrijk elk broodje met de boter. Bestrooi gelijkmatig met de resterende 1/4 kopje Parmezaanse kaas. Bak gedurende 10-12 minuten, draai dan om, voeg 1-2 plakjes pepperoni toe en kook nog eens 8-10 minuten, of tot de broodjes knapperig zijn. De kaas smelt misschien een beetje, maar dat is niet erg.5. Smelt ondertussen 3 eetlepels boter samen met de salie, laat de salie krokant worden, haal dan van het vuur en voeg 1 teentje geraspte knoflook toe. Bestrijk elk broodje met de knoflookboter. Serveer met marinarasaus ernaast.