Dit bericht kan affiliatielinks bevatten. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie.
Kaasachtige Goudse pizza met spek en pompoen. Huisgemaakt pizzadeeg belegd met een pittige pompoenpizzasaus, boerenkool en scherpe cheddarkaas. Vervolgens wordt ook zoete, romige en smeltende Goudse kaas toegevoegd, samen met een topping van knapperig zout spek. Eenmaal uit de oven, eindig met een dun gesneden groene ui. Als je dol bent op de smaken van de herfst, dan is dit jouw pizza!
Soms kijk ik terug naar oudere recepten van jaren geleden, zelfs helemaal terug naar ons eerste jaar HBH. Ik vraag mezelf af: “Wat dacht ik”, of ik mompel: “Hmm, dat klinkt best lekker”.
Meestal is het het een of het ander, maar hoe dan ook, het is leuk. Deze pizza is geïnspireerd op een pizza die ik jaren geleden maakte. Dit is mijn bijgewerkte variant en het is zo lekker!
Ik had oorspronkelijk een recept voor pompoenpizza gedeeld met het merk Wisconsin Cheese. De geluiden van een pittige pompoenpizza met zout spek klonken uniek en echt heerlijk. Het is eigenlijk een pizza die ik al een tijdje opnieuw wilde maken.
Toen ik eenmaal begon met het bijwerken van dit recept, werd ik steeds enthousiaster. Ik hou gewoon van deze pizza! Het is de perfecte pizza voor deze koude herfstmaanden!
Het is een klein beetje kruidig met slechts een klein vleugje zoetheid. Er is ook smeltende kaas en een beetje zoute crunch dankzij het spek. Zo lekker!
Hier zijn de details
Stap 1: het deeg
Ik gebruik het deegrecept van de HBH elke dag kookboek. Het is mijn go-to en het pizzadeeg dat ik bijna elke week gebruik als we pizza-avond hebben.
Deze keer heb ik echter in plaats van water een pompoenbier in het deeg gebruikt. Het is zo’n smaakvolle toevoeging als je zelfgemaakt pizzadeeg maakt!
Meng gewoon warm water met gist en voeg ongeveer een kopje pompoenbier toe. Voeg vervolgens bloem, broodmeel en zout toe. Ik kneed het deeg ongeveer 5 minuten met een keukenmixer en laat het dan ongeveer een uur rijzen. En dan is het klaar om te gaan, niets bijzonders! Het is mijn favoriete pizzadeeg!
U kunt ook uw favoriete, in de winkel gekochte deeg kopen. Ik ben dol op de opties van Trader Joe’s of Whole Foods. Zorg er wel voor dat je deeg op kamertemperatuur is. Dit maakt het vormen van je pizza’s veel gemakkelijker.
Stap 2: de pompoensaus
Dit is het hart van de pizza en wat hem zo lekker maakt.
Neem pompoenpuree uit blik en meng dit met chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout. Meng dan je favoriete hete saus erdoor, ik hou ervan Franken.
Het lijkt bijna op een pittige pompoenbuffelsaus. Nogmaals, het is anders, maar zo’n heerlijke smaak. Je moet me vertrouwen!
Stap 3: al de rest
Duw of rol nu het pizzadeeg uit. Verdeel de pompoensaus over het deeg en voeg een handvol geraspte boerenkool toe. Je kunt ook gehakte broccoli gebruiken, dat zou ook heel lekker zijn. Het is eigenlijk wat ik gebruikte toen ik deze pizza 10 jaar geleden voor het eerst maakte.
Voeg nu zoete, smeltende Goudse kaas toe En scherpe cheddarkaas. Het is een geweldige combinatie met de pittige pompoensaus.
Maak de pizza af met licht krokant spek. Het spek voegt een zoute umami-smaak toe die gewoon HEERLIJK is. Het klinkt misschien vreemd met de pompoen, maar het is echt geweldig.
Stap 4: bakken, eten en genieten
Gooi de pizza in een superhete oven en bak tot de kaas begint te borrelen en het spek er perfect knapperig uitziet.
En dat is het. Bestrooi met dun gesneden groene ui, koriander en honing, snijd, eet en geniet!
Ik heb deze pizza de laatste tijd al een paar keer gemaakt en hij is altijd een succes! Zeker een geweldige herfstpizza. Ik kijk ernaar uit om dit over een paar weken met familie te delen terwijl we de drukke feestdagen ingaan!
Op zoek naar andere pizzarecepten? Hier zijn enkele favorieten
Pizza met gekarameliseerde sjalot en spek, geitenkaas
Pizza met geroosterde champignons
Pizza met rozemarijn geroosterde pompoen
Trek de geroosterde knoflookpizza-dipschuifregelaars uit elkaar
Pestopizza met feta-gevulde korst
Plaatpan Buffalo Chicken Pizza
Gemakkelijke bladpantomaat-kruidenpizza
Pesto Aardappel Burrata Pizza Met Pittige Rucola
Tenslotte, als je deze Gouda, Bacon en Pompoen Pizza maakt, laat dan zeker een reactie achter en/of geef dit recept een cijfer! Bovenal hoor ik graag van jullie en doe altijd mijn best om op elke opmerking te reageren. En als je dit recept maakt, vergeet me dan natuurlijk niet te taggen op Instagram! Het bekijken van de foto’s van recepten die jullie allemaal hebben gemaakt is mijn favoriet!
Bacon Goudse Pompoen Pizza
Porties: 4
Caloriën per portie: 313 kcal
Voedingsinformatie is slechts een schatting. De nauwkeurigheid van de voedingsinformatie voor elk recept op deze site kan niet worden gegarandeerd.
-
1. Verwarm de oven voor op 450 ° F.2. Meng de pompoen, chilipoeder, paprikapoeder, knoflookpoeder en hete saus in een kom en breng op smaak met zout. 3. Druk het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot het dun is (ongeveer een cirkel van 25-30 cm). Breng het deeg over naar een bakplaat. Schep/verdeel de helft van de pompoensaus over het deeg en bewaar de resterende saus voor een andere pizza. 4. Werk af met boerenkool, cheddar, gouda en spek. 5. Bak gedurende 10-15 minuten of tot de korst goudbruin is en de kaas borrelt. Haal uit de oven, bedek met honing, koriander en groene uien. Snijd en geniet!