Het kalf zegt voortaan zelf hoe het met hem gaat

Tot nu toe ging het bij de discussies over het welzijn in de veehouderij altijd over de factoren om het dier heen: oppervlakte, vloertype etc. Met de welzijnsmonitor wordt er gekeken naar het dier...

Lees meer >

LNV en kalversector starten huisvestingsonderzoek

Een grootschalig praktijkonderzoek is gestart waarin alternatieve vloertypen vergeleken worden op de effecten op loop- en ligcomfort, infectiedruk en stalklimaat. Hiermee onderzoekt de sector de...

Lees meer >

Internationale topchefs strijden om trofee

Merél Thomassen van Bistro Sharlot uit Ulvenhout heeft tijdens de European Fine Food Fair te Maastricht ‘Het Glazen Kalf’ gewonnen. Merél imponeerde de voltallige jury met haar creatie van...

Lees meer >

Meer kalfsvlees verkrijgbaar met Beter Leven kenmerk

Het kalfsvlees van het merk Peter’s Farm heeft het Beter Leven kenmerk met één ster van De Nederlandse Dierenbescherming ontvangen. Sinds de start in 1997 loopt Peter's Farm met haar...

Lees meer >
poll_image2_01.jpg

Eet u weleens kalfsvlees?

Poll radio button
Ja, regelmatig
Poll radio button
Bij bijzondere gelegenheden
Poll radio button
Nooit