Goed en gezond voedsel is van levensbelang. We willen steeds meer weten over de herkomst van ons voedsel en de wijze waarop het is verwerkt. Nederlands kalfsvlees is van gecontroleerde kwaliteit.

Verkoop van kalfsvlees

Na het opdelen en verpakken van het kalfsvlees wordt het verkocht door de slager en de supermarkt of in de horeca gegeten.

Veel van de kalfsvleesconsumptie in Nederland vindt plaats in de buitenhuismarkten, zoals de horeca. 

Van het kalfsvlees dat in de winkel wordt verkocht is ongeveer de helft van de aankopen bij de slager en de andere helft in de supermarkt.

Leeftijd kalf bepaalt de naam van het vlees
Met invoering van de kalfsvleesdefinitie per 1 juli 2008 is de leeftijd van het kalf bepalend voor de benaming van het kalfsvlees. Er worden twee categorieën onderscheiden: kalveren tot  8 maanden en kalveren tussen 8 en 12 maanden.

In Nederland heet vlees afkomstig van kalveren niet ouder dan 8 maanden kalfsvlees en vlees afkomstig van kalveren tussen de 8 en 12 maanden rosé kalfsvlees.

Weet wat je eet
Goed en gezond voedsel is van levensbelang. We willen steeds meer weten over de herkomst van ons voedsel en de wijze waarop het is verwerkt. De agrosector heeft hiervoor een basis gelegd met tal van kwaliteitssystemen en tracking & tracing.