Goed en gezond voedsel is van levensbelang. We willen steeds meer weten over de herkomst van ons voedsel en de wijze waarop het is verwerkt. Nederlands kalfsvlees is van gecontroleerde kwaliteit.

De uitsnijderij

Na de slacht wordt het kalfsvlees uitgesneden in de uitsnijderij of uitbeenderij tot deelstukken en vervolgens geportioneerd voor de consument. Oftewel, voor de verkoop in de supermarkten, slagerij en de vleeswarenindustrie.
In de verwerkingsfase krijgt hygiëne veel aandacht. Helmen, haarnetjes en regelmatig schone kleding zijn verplicht. De temperatuur in de uitsnijderij is maximaal 7° C. De werkwijzen en de controle daarop zijn vastgelegd in de Hygiënecode voor be- en verwerkers. Daarnaast staat de uitsnijderij onder toezicht van de VWA.

Goed opgeleide professionals

Nederlandse slachterijen beschikken over goed opgeleide vakmensen. Het gespecialiseerde onderwijsinstituut SVO, de opleiding voor de vleessector, beschikt over een groot aanbod van specifieke opleidingen en trainingen. Naast een vijf jaar durende slagersvakopleiding en verschillende managementopleidingen zijn er speciale opleidingen voor medewerkers in de versdetailhandel, supermarkt, voedselverwerkende industrie en fastfoodservice.

Training on-the-job

De slachterijen maken ook veel gebruik van training op het werk. Leermeesters geven hun vakkennis aan (nieuwe) collega's door.